Esküvői fotózás - Fábián GáborA nevem Fábián Gábor.

Főként filmes és portréfotográfus vagyok. Szombathelyen születtem és azóta is Vas megyében élek, jelenleg Kőszegen. 2005 óta foglalkozom komolyabban a vizuális művészetekkel. Kezdetek óta, folyamatosan fotózom és filmezem esküvőket, aminek köszönhetően nagy tapasztalatra tettem szert. Elsődleges szempont számomra a hagyományos minőségi fotográfia hangulatának és értékének megőrzése a folyamatosan megújuló esküvői irányzatok kiegyensúlyozott ötvözésével. Arra törekszem, hogy fotóimon a természetesség, a szépség, és a legfontosabb, a szerelem ábrázolása mutatkozzon meg. 

Talán sokan nem is tulajdonítanak neki nagy jelentőséget, de a professzionális eszközök mellett a legfontosabb az esküvői tapasztalat. A "nagy nap" sajátosságai, történései nagy gyakorlatot igényelnek a fotóstól, hogy egyetlen lényeges pillanat se maradjon megörökítés nélkül.

Fontosnak tartom a személyes találkozást egy, az esküvőt megelőző időpontban, de akár az elő fotózást, jegyes fotózást is. Lényeges, hogy meg tudjuk beszélni kinek mi a fontos és mik azok az elvárások és ismérvek, amelyeket előnyben részesít, és amelyeket viszont szeretne látni a saját esküvői képein.

Mára már a legtöbben a fotókönyv készíttetést választják, mert vitathatatlan színvonalon prezentálja az esküvő napjának egyszeri és felejthetetlen történetét, de közel állnak hozzám a hagyományos, vegyszeresen előhívott magas minőségű fényképek is. Nem csupán Vas megyében, de munkám során az ország sok pontján és Ausztriában is eleget tettem fotós felkéréseknek.

 

„A fotós egy helyre zárja el a fényt és a sötétséget úgy, hogy nem korlátozza annak szabadságát."

Fábián Gábor


További munkáim, tevékenységeim:

Függetlenfilmesként és fotográfusként rengeteg helyen sikerült bemutatnom alkotásaimat, amelyekkel számos díjat nyertem az ország különböző rendezvényein. Készítettem fotósorozatokat turisztikai kiadványokhoz, prospektusokhoz, honlapokhoz, de folyamatosan fotózok rendezvényeket, eseményeket és ami a legközelebb áll hozzám, arcokat (portrékat).

Több önálló fotókiállításom született meg eddig, Arcok a múló időben és AKÁRVILÁG - A lélek két arca címmel, valamint egy közös kiállítási anyagot is létrehoztunk sérült alkotókkal és ép segítőikkel az MSMME  Fonyódligeti Képző- és Iparművészeti Táborában, Fényjátszók címmel, ahol a fotós műhelyt már harmadik éve vezetem. 2016-ban öt év MSMME művészeti fesztiváljainak anyagát összefogó sorozatunk jelent meg, Vincze András barátommal közösen, SzínpadkÉpek címmel. 

SzínpadkÉpek - Különleges fesztiválok képei 2016 fotókiállítás

Eger, Special Arts Galéria 2016. április 6.-tól / Kaposvár, MSMME Speciális Művészeti Fesztivál 2016. július 4-8. / FUGA Budapesti Építészeti Központ 2016. december 3. / Szentgotthárd, Templom Galéria 2016. december 17-től 

Fényjátszók - Arcok, Színek, Emberek 2014 fotókiállítás

Veszprém, Speciális Művészeti Fesztivál a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület szervezésében 2014. július 1-7. volt látható a Hotel Veszprém homlokzatán. / Fonyódliget, Erzsébet Tábor 2014. július 14. - augusztus 8. / Eger, Special Arts Galéria 2015. március 25. - április 8.

AKÁRVILÁG - A lélek két arca 2012 - 2013 portréfotó kiállítás

Győr, ETO Park Hotel 2013. január /  Budapest, Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér 2013. február-március /  Pécs, Árkád 2013. május /  Kecskemét, Malom Központ 2013. június /  Vasvár, Nagy Gáspár Kulturális Központ

Arcok a múló időben 2010 portréfotó kiállítás

Pécs, Művészetek Háza 2011. június / Zsámbék, Színházi Bázis 2011. augusztus / Sopronkövesd, Katolikus Templom 2011. szeptember / Zsira, Napvirág Ház 2010. december

A képen: Kakasy Dóra, Paor Lilla és Fábián Gábor - AKÁRVILÁG fotókiállítás Budapest, Eötvös10 Kulturális Központ

A képen: Kakasy Dóra, Paor Lilla és Fábián Gábor - AKÁRVILÁG fotókiállítás Budapest, Eötvös10 Kulturális Központ

2005 óta megközelítőleg negyven filmet készítettem megrendelésre és saját önkifejezés céljából. Voltak köztük ismertető dokumentumfilmek, portréfilmek, játékfilmek, videoklipek és többkamerás rendezvényfelvételek is. Munkám során közeli kapcsolatba kerültem a sérült emberek világával, ahol is - ha lehet úgy mondani - még inkább kiszélesedtek a lehetőségeim a filmezésben, a fotográfiában és más művészeti ágakban. Megálmodtam és megszerveztem az azóta országos hírnevű Álmodtam egyet... Zsirai Speciális Filmszemlét, a Zsirai Filmnapokat és a több színházi díjat is magáénak tudó Alternatív Képszínházat. 

2015 óta a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke vagyok, melynek legfőbb célkitűzése a fogyatékos emberek filmmel, filmkészítéssel való foglalkoztatása és fejlesztése. Az Egyesület 2017-ben már harmadik alkalommal rendezi meg országos és határon túli filmes seregszemléjét a Magyar Speciális Független Filmszemlét, Budapesten.

Közel 100 filmet és több fotókiállításai anyagot készítettem sérült emberekkel, mint szakkörvezető, valamint szociális szakembereknek tartottam filmes és fotós továbbképzéseket az ország különböző pontján. Az MSMME jóvoltából évek óta műhelyvezetőként veszek részt fotós alkotótáborokban.

 

Barátsággal: Fábián Gábor

 

Kőszeg, 2015. február

Tags: esküvő, esküvői fotózás, jegyesfotózás, fábián gábor, ösvény film, kőszeg, szombathely, vasvár, csepreg, sárvár, előfotózás, kiállítás

Kapcsolat

Fábián Gábor
Műterem: Kőszeg, Chernel u. 12. / Ösvény Film
(+3670) 281 78 36 fabian(kukac)osvenyfilm.com


facebook twitter google+

Facebook