• Home
  • Akárvilág kecskemét

Fábián Gábor AKÁRVILÁG fotókiállítás Kecskeméten a Malom Központban

Különleges fotókiállítás nyílik pénteken a MALOM Központban

Kecskeméten rendezik meg idén a fogyatékkal élő művészek X. Nemzetközi Kulturális Fesztiválját.

Az eseményre közel 50 magyarországi oktatási és szociális intézményből, alapítványtól és egyesülettől, továbbá 5 külföldi partnerszervezettől mintegy 650 résztvevő érkezik, 100 produkcióval. A MALOM Központban egy fotókiállítással „hangolnak” péntek (június 21-én) délután a fesztiválra.

A június 28 és július 1. között tervezett fesztivál felvezetőjeként június 21-én, pénteken a kecskeméti MALOM Központban nyitja meg 16 órakor Mák Kornél, Kecskemét Megyei Jogú Város alpolgármestere a Fábián Gábor fotográfus portréfotóiból rendezett tárlatot. Az Akárvilág címet kapott tárlat képein fogyatékkal élő embertársaink lesznek majd láthatók. A Malom Központban most pénteken nyíló kiállítás ingyenesen látogatható. A péntek délutáni, 16 órás megnyitón a kecskeméti Platán Otthon Zenekara színesíti majd néhány dallal a műsort a MALOM Központ földszintjén, a szökőkút mellett. (A cikk a fotó alatt folytatódik).

- Egyesületünk ebben az évben június 28 és július 1. között Kecskeméten rendezi meg a fogyatékkal élő művészek X. Nemzetközi Kulturális Fesztiválját – tájékoztatta a MALOM-ban nyíló tárlat folytatásának részleteiről a Kecskeméti Hírhatárt Asztalos Zsolt, a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület elnöke. A fesztiválra közel 50 magyarországi oktatási és szociális intézményből, alapítványtól és egyesülettől, továbbá 5 külföldi partnerszervezettől mintegy 650 résztvevő érkezik, 100 produkcióval.

 Az MSMME olyan kiemelkedően közhasznú szervezet, amely a fogyatékos személyek művészeti tevékenységének felkarolására, színvonalának fejlesztésére és organizációjára vállalkozott. Célja, hogy megteremtse a családban, valamint az intézményekben élő, vagy oda bejáró fogyatékos emberek részére az egyes művészeti ágakban történő tevékeny részvétel és a nyilvános színrelépés lehetőségeit, ezzel is segítve az értelmileg sérült személyek önkifejezését és társadalmi beilleszkedését.

Tevékenységüket kisfilmek is reprezentálják (A cikk a videók alatt folytatódik).

A fesztivál 4 napján, délelőtt és délután a sérült szereplők művészeti bemutatóit láthatja a közönség a Katona József Színházban, illetve a Vasútkertben felállított szabadtéri színpadon. A fesztiváli estéket napzáró koncertek zárják, melyeken többek között fellép a Hangadók, és a Hollywoodoo zenekar is. A Kulturális Fesztivál kiegészítő rendezvényei között szerepelnek továbbá a kiállítások és a tematikus filmvetítések, a MALOM Központban, illetve az Otthon Moziban.

Forrás: http://www.kecskemeti-hirhatar.hu/

Kapcsolat

Fábián Gábor
Műterem: Kőszeg, Chernel u. 12. / Ösvény Film
(+3670) 281 78 36 fabian(kukac)osvenyfilm.com


facebook twitter google+

Facebook